Persoonlijk Leiderschap Coaching

Persoonlijk leiderschap coaching  is de snelste route naar de beste versie van jezelf!

Skipiste

Vanuit de beste versie van jezelf haal je het beste uit je leven en je relaties met anderen.

Krachtig persoonlijk leiderschap ontwikkel je door het vinden van de antwoorden op zeven sleutelvragen.

In het vinden van de antwoorden op de sleutelvragen ga je belangrijke keuzes maken.

De motivatie om de veranderingen in te zetten en door te voeren vind je in een op maat gesneden persoonlijk leiderschap coachingtraject.

Persoonlijk leiderschap coaching is vanzelfsprekend ook geschikt om specifieke coachvragen te beantwoorden.

 

‘Monique haar vermogen en passie om constructief indringend te spiegelen, maakt dat zij voor hogere lijnmanagers, directeuren, DGA’s en ervaren professionals een zeldzaam goede en effectieve executive coach is.  Het zorgt dat je meer inzicht krijgt in je persoonlijke drijfveren en profiel. De verkregen inzichten geven een nieuwe/versterkte basis om verder op te bouwen. Je krijgt meer dan je verwacht had’  

(Lees meer en lees alle referenties op de pagina Informatie Profiel)

Gerard Citroen

Program Director / non executiev board member, NCD, Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren

Zeven Stappen Coaching Programma Persoonlijk Leiderschap

 Persoonlijk Leiderschap :

Vanuit een stevige fundering van zelfwaardering en scheppend vermogen, waarbinnen je zowel het vrouwelijke als het mannelijke in jezelf hebt geïntegreerd, jouw unieke toegevoegde waarde leveren. Vanuit deze beste versie van jezelf verbind je jezelf met anderen en ben je een inspirator en van betekenis voor anderen.

Vanuit deze persoonlijk definitie heb ik een 7 stappen coachingprogramma persoonlijk leiderschap ontwikkeld:                                      

Hoe geef je leiding aan jezelf en bereik je je maximale potentie?

De zeven sleutelvragen:

 1. Wie ben ik echt door enkel ‘mijn bril’ bezien en vooral ook vandaag en niet gisteren?
 2. Bezit ik het vermogen om zowel de leiding te nemen, scheppend en proactief te zijn als volgend, ontvankelijk en intuïtief te zijn?
 3. Waardeer ik mijzelf zoals ik nu ben?
 4. Wat zijn mijn fundamentele behoeften, mijn huidige behoeften en die van ‘morgen’?
 5. Wat doe ik, en is wat ik doe in lijn met mijn huidige behoeften?
 6. Hoe word ik de beste versie van mijzelf, op welke termijn en via welke route?
 7. Voel ik mij voldoende verbonden en ben ik inspirerend en van betekenis voor anderen?

De sleutel tot succes en geluk in je persoonlijk leven en ook in je rol als partner, opvoeder, leraar of leider ligt in krachtig persoonlijk leiderschap.

Wat wil ik?

De belangrijkste vraag die ik je als coach steeds zal stellen is: Wat wil jij?

Bij het maken van positieve keuzes voor wie je wilt zijn, wat je wilt vervullen, doen en bereiken zul je bepaald gedrag, bepaalde overtuigingen, activiteiten, plannen of relaties willen veranderen.  Als coach ondersteun ik je in het vinden van de antwoorden en bij het maken van de juiste keuzes in dit belangrijke verbeter-/ veranderproces in je leven.

Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap in je leven vraagt constante aandacht en onderhoud, stap voor stap verwerf je meer en meer leiderschap. Een coachingtraject biedt je de mogelijk om in één keer een grote sprong te maken in deze ontwikkeling.

 

Na een persoonlijk coachingtraject ben je in staat om zelf vanuit een meer coachend houding in het leven te staan.

Ik Wil Advies over een Persoonlijk Leiderschap Coachingtraject

Wanneer je belangstelling hebt voor een persoonlijk leiderschap coaching traject dan nodig ik je uit voor een telefonisch of persoonlijk advies/ kennismakingsgesprek.

Telefonisch advies:

Volstaat wanneer je je keuze voor een coaching sessie met mij al gemaakt hebt.

In het telefoongesprek licht ik iets verder in toe hoe de coachingssessie in zijn werk gaat en kan ik nog vragen over de sessie beantwoorden.

Tijdens dit gesprek plannen we de eerste en eventuele volgende datums voor de gesprekken in.

Na het gesprek stuur ik je:

-De coachingaanvraag met een bevestiging van onze afspraak en de geplande data.

-De coachingovereenkomst met daarin de voorwaarden. Deze tekenen wij beiden vooraf aan het eerste gesprek.

Persoonlijk advies:

 • Wanneer je vooraf aan de coaching mij persoonlijk wilt ontmoeten.
 • Wanneer er nog twijfel is over welke vorm van coaching het beste past bij de coachvraag.
 • Wanneer er behoefte is aan eerste korte intake om meer helderheid op de coachvraag te krijgen.
 • Na dit gesprek plannen we de eerste en eventuele volgende datums voor de gesprekken in.

Na het gesprek stuur ik je:

-De coachingaanvraag met een bevestiging van onze afspraak en de geplande data.

-De coachingovereenkomst met daarin de voorwaarden. Deze tekenen wij beide vooraf aan het eerste gesprek.

Bedrijfsadvies:

Het eerste gesprek voor een coaching opdracht voor één of meerdere executives vindt bij voorkeur plaats op de locatie van de opdrachtgever. Gezamenlijk bespreken we waar behoefte aan is:

 • Individueel coachtraject.
 • Intervisie coaching van een team.
 • Combinatie van testen en coaching.
 • Ander nader te formuleren op maat gesneden traject.
Ik Heb Interesse In Een Persoonlijk Leiderschap Lezing

Er bestaat geen handboek over hoe het leven werkt. Niemand weet precies wat de ingrediënten van een gelukkig en succesvol leven zijn. Misschien kiezen om deze reden sommige mensen om binnen de regels van een religie te leven. De meeste mensen leven hun volwassen leven, bewust of onbewust, volgens eigen geschreven regels.

Het leven is dus vooral leidinggeven aan je zelf en dat blijkt vaak minder eenvoudig dan het lijkt.

Dat dit zo is heeft mij altijd gefascineerd. Zo gefascineerd dat ik meerdere opleidingen en veel zelfstudie op dit gebied heb gedaan. In mijn ‘vindtocht’ naar mijn specialisme, mijn niche als coach ben ik een boek gaan schrijven en werd ik mij, meer en meer,  bewust van mijn specialisme op gebied van persoonlijk leiderschap. Doorslaggevend was een opmerking van een cliënt toen hij de boekenplanken in mijn praktijk bekeek: “Jij bent echt geworden wie je bent!” En dat is zo: ik heb mij gespecialiseerd als persoonlijk leiderschap coach voor executives.

De leiding nemen over jezelf

Persoonlijk leiderschap is het hart, de kern van leiderschap. Het is het waarom en waartoe dat aan de basis van ligt van wie je bent of wilt worden. Het is deze kracht van waaruit je diepe verbinding maakt met jezelf en vandaar uit met de ander. Het is de meest bepalende factor van succes in contact met de wereld om je heen. Pas voorbij deze kern bepalen opleiding, kennis en vaardigheden waar we de meeste waarde toevoegen.

De baas spelen of de baas zijn?

In mijn boek schrijf ik over wat persoonlijk leiderschap is, hoe het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap kan leiden tot conflicten en hoe coaching je kan helpen om de conflicten te hanteren en je persoonlijk leiderschap te vergroten.

Ik heb op basis van mijn specialisme persoonlijk leiderschap en executive coaching coachprogramma’s ontwikkeld. Deze spreken vooral aan vanwege het resultaatgerichte, effectieve en diepgaande karakter.

Ik geef op basis van mijn boek en coaching programma’s lezingen over persoonlijk leiderschap en over Business Spirituality.

Ik Bevind Mij In Een Conflict

Het managen en oplossen van (hiërarchische) conflicten

Tijdens de coachingssessies leer je omgaan met conflicten en ga ik je helpen om je zo vrij mogelijk te voelen. Vanuit je vrij voelen ben je in staat om te kiezen voor gedachten en acties die beter voelen. Wanneer je beter leert omgaan met (hiërarchische) conflicten ben je in staat om betere besluiten te nemen. Je wordt je bewust wat je eigen aandeel is en wat binnen of buiten jouw vermogen ligt om te veranderen. De informatie en tips kunnen je helpen je innerlijke vrede te vergroten en om met, in of dankzij conflicten zo gelukkig en vrij mogelijk door het leven te gaan. Ik geloof dat de basis van leven vrijheid is, het doel van het leven plezier is en dat wanneer deze beide zijn bereikt persoonlijke groei een logisch gevolg is.

The basis of your life is absolute freedom, the goal is joy, and the result of that perfect combination is motion forward, or growth’  Abraham-Hicks

Wat is precies een hiërarchisch conflict?

Wat bedoel ik met een hiërarchisch conflict? Dit is een meningsverschil, conflict tussen twee ‘ongelijkwaardige’ personen. De ene persoon bevindt zich terecht of onterecht, gewenst of ongewenst in functie, aanzien, kennis, ontwikkeling, leeftijd, ras op een hoger of lager niveau dan de persoon waar hij mee in conflict is. Er is sprake van een ongelijke strijd.

Het gaat hier om ongelijkwaardigheid die stilzwijgend tussen het overgrote deel van de mensen in jouw omgeving, gezin, bedrijf of land geaccepteerd zijn. De meeste mensen nemen deze ongelijkwaardigheden voor lief en maken ze nooit bespreekbaar. Pas op het moment dat er meningsverschillen en ruzies ontstaan gaan de ‘geaccepteerde’ hiërarchische verschillen opvallen. Vaak ben je dan opeens bewust van je ongelijkwaardige positie waar je tot die tijd in een onwetende sluimer verkeerde. Het gevolg daarvan is vaak dat er opeens enorme hoeveelheid ‘olie op het vuur’ komt omdat je nooit eerder een probleem had met jouw hiërarchische positie in een bepaalde zaak of kwestie.

Belangrijke thema’s binnen (hiërarchische) conflicten

Scheidingen of ontslagen zijn de meest voorkomende conflicten en zijn vaak het begin van de behoefte om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen of vergroten:

Alles veranderd. Door een grote verandering in je leven na een scheiding of door ontslag vraag je je opeens af wat je nodig hebt om je gezien te voelen of waar je je zekerheden nu vandaan moet halen. Het kan ook zijn dat je je juist eindelijk bevrijd voelt en er opeens ruimte voor plezier is. Je leven en je behoeften staan door dit soort grote veranderingen vaak behoorlijk op zijn kop. Mensen die je denken te kennen zien je veranderen en vinden deze veranderingen soms niet plezierig.

Er ontstaan nieuwe behoeften. Wanneer je je bewust wordt van nieuwe behoeften ontstaat er vaak ook behoefte om nieuwe dingen te gaan doen of nieuwe mensen te gaan ontmoeten. Een scheiding of ontslag kan tot inzicht leiden dat de enige zekerheid in het leven onzekerheid is en dat je dus vooral moet genieten van alles wat er wel is.

Er ontstaan nieuwe plannen. Langzaam maar zeker gloort die stip op de horizon en weet je waartoe je op aarde bent, wat jouw missie in het leven is en ga je plannen maken om deze missie echt een keer te gaan waarmaken. Opeens wil je toch een sabbatical, besluit je een opleiding te gaan volgen of ga je solliciteren naar die nieuwe uitdagende baan.

Coaching kan je helpen een nieuwe route vinden. Door een scheiding of ontslag ontstaat ruimte om je leven opnieuw in te vullen op basis van jouw eigen wensen en ideeën. Door deze verandering ga jijzelf waarschijnlijk ook veranderen en ontstaan er mogelijk nieuwe conflicten in relaties of met bijvoorbeeld ouders of schoonouders. Zo hadden ze je niet opgevoed, dit was niet de afspraak! Te midden van alle veranderingen zul je emoties, overtuigingen of dilemma’s tegen komen die je blokkeren. In een persoonlijke leiderschap coaching gaan wij resultaatgericht op effectieve en diepgaande wijze de juiste route vinden uit het conflict naar de beste versie van jezelf en via het pad wat daarbij het beste aansluit.

Ik Wil Mijn Deelname Aan Een Mediation Voorbereiden

Van ongelijkwaardig naar gelijkwaardig

In een mediation kan er sprake zijn van een zogenaamde ‘ongelijke strijd’. Wanneer dit voor jou het geval is, wanneer jij die zogenaamde ‘Underdog’ bent dan is het van belang om je goed voor te bereiden op de mediation.

Partijen kiezen voor mediation met de bedoeling er samen uit te komen. Er dient dan wel sprake te zijn van enige gelijkwaardigheid en met name van emotionele stabiliteit van (beide) partners. Je wilt zelf bijvoorbeeld eerst af van het gevoel dat je bijvoorbeeld niet serieus wordt genomen of genegeerd wordt door de andere partij.

In de coachingtraject gaan we vooral werken aan het veranderen van de overtuigingen en emoties die aan een bepaald gevoel ten grondslag liggen. Het doel van de coaching is dat je in de mediation precies die bijdrage kan en gaat leveren die voor jou en voor een goed mediationtraject noodzakelijk zijn. Achteraf zul je dan weten dat jij eruit gehaald hebt wat erin zat en kun je krachtig je nieuwe pad verder uitstippelen.

Vaak wordt na de mediation de coaching nog voortgezet om het nieuwe pad samen met de coach te gaan vinden en vorm te geven.

Partner: All About Mediation

All About Mediation

All About Mediation en R-E-D werken exclusief samen op het gebied van Persoonlijk Leiderschap coaching en conflicten. Partijen ondersteunen elkaars in het doorverwijzen van cliënten die persoonlijke coaching nodig hebben vooraf of tijdens een mediationtraject of die mediation nodig hebben na een persoonlijke coaching en bij het uitwisselen van kennis.

All About Mediation is een organisatie met een nationaal netwerk met ervaren mediators. Alle mediators voldoen aan strenge criteria en zijn geregistreerd bij het Nederlands Mediation Instituut.

 

Klik naar website All About Mediation

‘Dankzij Monique ben ik mij bewust geworden van mijn onderbewustzijn en heb ik geleerd om mijn keuzes in het leven, zowel prive als zakelijk,  te stroomlijnen met mijn belangrijkste fundamentele behoeften. Samen met Monique ben ik een uitdagend traject ingegaan en hebben we allebei veel energie gestoken om te komen tot een volledige acceptatie van mijn eigen identiteit. Hoe mooi is dat! …………..Monique is een fantastische coach, intelligent, ervaren en vertrouwen wekkend. Zij heeft mij, zonder dat ik het in de gaten had, begeleid in het worden van de betere versie van mijzelf. Ik ben haar dankbaar en wil haar warm aanbevelen aan iedereen die behoefte heeft aan het aangaan van een ontdekkingsreis om uiteindelijk thuis te komen bij jezelf!

(lees alles en andere aanbevelingen op de profiel pagina)

Petra Graveland

Manager Enterprise Accounts, Bedrijfsnaam: confidentieel

 

Three simple rules in life:

If you do not go after what you want, you’ll never have it

If you do not ask, the answer will always be no

If you do not step forward, you will always be in the same place

Mijn Praktijk

Hilversum, Curaçaolaan 27, 1213 VJ. Neem afslag 33 van de A27.

R  esultaatgericht 

E  ffectief 

D  iepgaand