R-E-D executive Coaching en Interim management. Logo Vitaliteit Coaching

Vitaliteit Coching

De fijnste weg naar optimaal functioneren!

 

Vitaliteit Coaching zonsondergang

Vrijwel iedere mentale blokkade of uitdaging laat zich zien in een lichamelijk variant en vice versa.                                            

Samen met mijn partner Hans de Bruin heb ik een nieuw en uniek aanbod Vitaliteit coaching en Massage ontwikkeld. De kracht van coaching, in combinatie met een massagebehandeling, door Hans, zit in de holistische benadering en de langere tijd die er per sessie wordt uitgetrokken. Een vitaliteit coaching sessie duurt ongeveer drie uur.

Klik in het rechter/ onderstaande menu voor meer informatie over Coaching en Massage.

Integratief masseur

Inspannen en ontspannen

Ook los te boeken

Om volledig te ontspannen en om de sessies met Monique optimaal te ervaren raad ik je aan om de coaching te combineren met de integrative / algehele bodymassage van Hans de Bruin. Deze massage is vooral erg fijn als je gespannen of gestrest bent. Normaal houd ik niet van massages, maar Hans heeft sterke handen en geeft een goede stevige massage.
Natasja

Lid Raad van Bestuur

Coaching En Massage
Ons lichaam is het instrument dat zichzelf kan vervormen om uitdrukking te geven aan de energiepatronen die ons bewegen. Door met behuulp van vitaliteit coaching naar ons lichaam te kijken komen we veel te weten over onze emotionele en mentale energiepatronen.

Het lichaam is ons allerbelangrijkste feedback- instrument;

Het kan ons laten zien welke leef-, denkmethoden wel en niet goed voor ons werken. Door deze eventuele feedback van het lichaam middels massage te betrekken bij de coaching wordt deze completer en krachtiger. Het kan ook zijn dat de massage puur de ontspanning tot doel heeft.

Hoe gaat een vitaliteit coaching en massage sessie, de “NLP Coaching en Massage Sandwich” in zijn werk:

1.Tijdens het start gesprek wordt de coachvraag zo helder mogelijk vastgesteld. Wat speelt er nu precies in je leven, welke uitdagingen kruisen je pad? Wat wil je verbeteren of veranderen of waar wil je vanaf?

Wat is nodig opdat je je persoonlijk leiderschap, je Ik-kracht volledig kan gaan inzetten? Wanneer je de tweede keer komt dan bespreken we in het eerste deel hoe het met je gaat en waar je staat. Tijdens de massage door Hans bereid ik het tweede deel van de sessie voor. Afhankelijk van de behoefte worden passende oefeningen en technieken ingezet.

2.Tijdens de massage ga je met al je aandacht naar je lichaam en is er aandacht voor de eventuele effecten, gevolgen van je probleem of uitdaging in je lichaam. Het kan zijn dat je schouders of nek pijnlijk zijn, misschien heb je last spanningen in je maagstreek of kamp je met vermoeidheid.

Vrijwel iedere mentale blokkade laat zich zien in een lichamelijk variant. Door het bewust worden, het voelen, het een stukje loslaten en mogelijk deels opruimen van somatische effecten die lijken gekoppeld aan de coach vraag ontstaat ontspanning.

3.In een tweede sessie voelt je lichaam mogelijk al anders aan. Eventuele blokkades kunnen minder geworden, verplaatst of verdwenen zijn. Misschien dient een nieuw aandachtspunt zich aan of misschien ontspan je in de massage sessie alleen maar. Alles is goed. De massage zorgt hoe dan ook dat je je gevoel beter kan laten stromen en dat je meer ontspannen bent wanneer het coachgesprek verder gaat.

4.Na de massage waar je al wat hebt kunnen loslaten, ontspannen en waar je je mogelijk zaken helderder bewust bent geworden wordt nu makkelijker verdieping in het coach gesprek bereikt. Omdat de inzichten, effecten van de sessie je zowel lichamelijk als geestelijk kunnen beroeren kunnen deze ook dieper doorwerken. Hierdoor en door de duur en opbouw van de sessie kan vitaliteit coaching effectiever zijn dan een traditionele coaching sessie. Andersom, kunnen de effecten van massage ook dieper doorwerken door de bewustwording vanuit de coachgesprekken.

Ik Wil Advies Over Coaching En Massage

Wanneer je belangstelling hebt in een coaching en massagesessie dan nodig ik je uit voor een telefonisch of persoonlijk advies/ kennismakingsgesprek.

Telefonisch advies:

 • Volstaat wanneer je je keuze voor coaching en massagesessie met Hans en mij al gemaakt hebt.
 • In het telefoongesprek licht ik iets verder in detail toe hoe een en ander in zijn werk gaat en kan ik nog vragen beantwoorden.
 • Tijdens dit gesprek plannen we de eerste en eventuele volgende datums voor de gesprekken in.

Na het gesprek stuur ik je:

 1. De coachingaanvraag met een bevestiging van onze afspraak en de geplande data.
 2. De coachingovereenkomst met daarin de voorwaarden. Deze tekenen wij beide vooraf aan de themabijeenkomst.

Persoonlijk advies:

 • Wanneer je vooraf aan de coaching en massage mij en /of Hans persoonlijk wilt ontmoeten.
 • Wanneer er behoefte is aan eerste korte intake om meer helderheid op de coaching te krijgen.

Na het gesprek stuur ik je:

 1. De coachingsaanvraag met een bevestiging van onze afspraak en de geplande data.
 2. De coachingsovereenkomst met daarin de voorwaarden. Deze tekenen wij beide vooraf aan het eerste gesprek.

 Bedrijfsadvies:

Het eerste gesprek voor een coaching en massageopdracht vindt bij voorkeur plaats op de locatie van de opdrachtgever. Gezamenlijk bespreken we waar behoefte aan is:

 • Individueel coach- en massagetraject.
 • Combinatie van testen, intervisie en individuele coaching en massage.
 • Ander nader te formuleren op maat gesneden traject.
Ik Wil Mij Weer Helder, Krachtig En Energiek Voelen!
 

Soms wil je je gewoon helderder, krachtiger en energieker voelen zonder dat je precies weet wat de oorzaak is dat dit nu even niet zo is. Met behulp van de unieke combinatie van massage, NLP, Transactionele analyse en hypnose hebben we veel tools in handen om aan je wens te beantwoorden. In een paar halve dagdelen voel je je als herboren!

Om je doel te bereiken gaan we met een aantal van de onderstaande punten aan de slag:                                                                                                                                                                                               

 • Uitdagingen waarvoor het leven je stelt beter en gemakkelijker aan kunnen
 • Eerder onderdrukte aspecten ervaren en begrijpen
 • Inzicht in en het loslaten van beperkende overtuigingen
 • Inzicht in en het opruimen van blokkerende emoties
 • Inzage in effect van eigen gedrag en deze bijsturen
 • Steeds meer een eigen persoonlijkheid ontwikkelen en dit eigene tot uitdrukking te brengen
 • Anderen beter begrijpen en aanvaarden
 • Verbeteren van je communicatie met anderen
 • Verbeteren van je zelfbeeld, zelfvertrouwen
 • Meer keuzevrijheid in je denken en doen
 • Het vermogen positiever te denken en in het leven te staan
 • Steeds meer lijken op degene die je graag zou willen zijn
 • Steeds meer je eigen weg volgen
 •  Doelen stellen en bereiken
 • Lekker in je vel zitten

De combinatie van coaching en massage is fijnste weg naar optimaal functioneren van lichaam en geest!

 

Ik Wil Mijn Re-intergratie Tot Een Succes Maken
Met behulp van zogenaamde integratieve massage wordt de cliënt/coachee zich bewust van de lichamelijke signalen, van de informatie die is opgeslagen in zijn of haar lichaam.

Door lichaam en geest te betrekken in coaching is het resultaat een betere balans tussen lichaam en geest en een meer optimaal functioneren na coaching dan wanneer alleen de psychische kanten worden besproken.

‘De grootste vergissing bij het behandelen van ziektes is dat er artsen zijn voor het lichaam én artsen voor de geest ondanks dat deze twee-eenheid niet is te scheiden’  -Plato

Wanneer je succesvol wilt re-integreren, is het van groot belang dat je in een zo optimaal mogelijk balans bent. In de coaching gaan we op zoek naar de oorzaken, beperkende overtuigingen, emoties of het gedrag dat heeft geleid tot de werkonderbreking. Vanuit het bewust worden van de oorzaken kunnen we werken aan bekrachtigende overtuigingen en het gedrag dat nodig is om een bewuste, behoedzame en tegelijk krachtige start te maken.

 

Hoe Kan Ik Een Een Burn-out voorkomen?

Check de risicofactoren:

Lijd jij ook een te druk privéleven, en ervaar je pittige uitdagingen in je carrière? Check dan eens de risicofactoren. De risicofactoren zijn verhoogd bij een aantal persoonskenmerken als onderstaand beschreven (H.J. Freudenberger)

 • Perfectionisme
 • Harder werken bij tegenslagen
 • Meer doen dan eigenlijk kan
 • Plichtsgetrouwheid
 • Toegewijd idealisme
 • Ambitieus zijn
 • Behoefte zichzelf te bewijzen

 

Mensen die moeite hebben met ‘nee’ zeggen, met de eigen grenzen bewaken en met delegeren lopen ook een verhoogd risico. Wees dus alert wanneer je jezelf herkent in deze kenmerken. Vrijwel iedere burn-out patiënt herkent al een periode lang signalen maar luistert onvoldoende naar deze signalen.

Scoor je hoog op de bovenstaande checklist, loop je risico of ben je bang dat je oververmoeidheid niet vanzelf over gaat, dan kan een massage en coachingssessie uitkomst bieden in het herstellen van de balans tussen lichaam en geest.

 

In de coaching ga je leren ‘ja’ zeggen tegen jezelf.

Monique haar plan van aanpak voorzag ook in een onderdeel relaxmassage, welke verzorgd werd door haar partner Hans. In eerste instantie voelde dit als een bijzondere combi, maar achteraf gezien bleek dit juist een zeer belangrijk onderdeel in het proces van ‘openstellen’ en ‘in contact met lichaam en gedachten komen’ waardoor ik ook vrijwel direct goede resultaten boekte. Al met al een zeer prettig traject met prettige mensen welke mij heel bewust de kracht van het onderbewustzijn hebben laten ervaren.
Edwin

Adjunct Directeur

Partner: Ritme Van Je Lichaam
Ritme van je Lichaam en R-E-D werken intensief samen op het gebied van Vitaliteit Coaching. Partijen ondersteunen elkaar bij het samenstellen en behandelen van coach-/ behandelvragen en het ontwikkelen van nieuwe programma’s en methodieken voor het optimaliseren van vitaliteit.

Hans de Bruin, eigenaar van Ritme van je lichaam

Hans de Bruin wil in zijn contact met mensen altijd de essentie raken. Tijdens zijn opleiding tot integratief masseur bij De Stroming is deze wens verder verdiept. Als professioneel masseur heeft hij zijn werkelijke roeping gevonden.

Hans: ‘Aanraken is een basisbehoefte’. Het biedt de weg naar lichamelijke en geestelijke ontspanning. Contact maken door middel van massage is voelen dat je een lichaam hebt, waar ook geblokkeerde gevoelens kunnen zitten. Door massage kunnen die weer vrijkomen. Massage is voor mij: in contact komen met je gevoel, je eigen bestaan en dat je er mag zijn. Vanuit een diepe bezieling en met een open hart ben ik dankbaar dat ik mijn handen op een helende manier mag aanbieden’.

Ritme van je Lichaam is de praktijk van Hans de Bruin voor integratieve massage in Hilversum. www.ritmevanjelichaam.nl

Integratieve massage 
Integratieve massage is een samensmelten van drie verschillende soorten massages:

 

– Dynamische massage is een massage die het ritme van het lichaam volgt door middel van zachtjes wiegen, rollen en schudden. Het werkt op een diep niveau, opent en ontspant.

– Intuïtieve massage is een massage met olie. Deze massage is afwisselend stevig en zacht. Een weldaad voor lichaam en geest.

– Polariteitmassage laat door het plaatsen van de handen op het lichaam de energie vrijer stromen.

Wat doet integratieve massage?

 • Ontspant lichaam en geest
 • Laat energie beter stromen
 • Geeft een intenser lichaamsgevoel
 • Helpt bij lichamelijke en psychosomatische klachten
 • Stimuleert het zelf genezend vermogen van het lichaam
 • Zorgt voor hernieuwde vitaliteit
 • Geeft een gevoel van welbehagen
 • Raakt de diepste kern van iemands wezen
 • Is jezelf laten verwennen
 • Is een oase van rust scheppen
 • Is diepe meditatie
 • Is communicatie zonder woorden
 • Is een oeroude vorm van helen
 • Is warm en liefdevol aangeraakt worden

Klik naar website Ritme van je Lichaam

 

Vitaliteit Coaching Ritme van je Lichaam

Until you make the unconscious conscious,

it will direct your life and you will call it fate

Carl Jung 

Meerdere coaching sessies heb ik mogen combineren met een massage, deze combinatie werkt enorm ontspannend en heeft ertoe geleid dat mijn onderbewuste ervaringen en behoeftes nog duidelijker werden. Ik heb deze combinatie als een verrijking van de coaching sessies ervaren.
Petra Graveland

Manager Enterprise Account, Intel Security

Mijn Praktijk

Hilversum, Curaçaolaan 27, 1213 VJ. Neem afslag 33 van de A27.

NLP Massage en Coaching ‘Sandwich’

 

R  esultaatgericht 

E  ffectief 

D  iepgaand