Het grootste probleem is dat wij denken dat we alle tijd hebben.

 

Het jaar 2016 sluiten we bijna af. Je hebt misschien weer 365 dagen vol kansen voor een nieuwe richting of een hele nieuwe start door de vingers laten glippen.

Geniet je leven NU!

Dit is geen generale maar de hoofdakte

-Bob Marley

Een heel jaar voorbij waarin je mogelijk je dromen (weer) niet hebt waargemaakt en waarschijnlijk omdat:

 

 • Je hebt geleerd dat dromen bedrog zijn.
 • We in Nederland vooral normaal moeten doen, want dan doen we al gek genoeg.
 • Jij de moed niet had om je dromen/plannen serieus te nemen
 • Je onvoldoende tijd kon vrijmaken om je dromen/plannen vorm te geven.
 • Er onvoldoende middelen(euro’s) beschikbaar waren voor de realisatie van je dromen.
 • Je omgeving je niet serieus nam en dus niet meewerkte.
 • Het idee bij je leeft dat je nog genoeg tijd hebt.

Hoe kunnen dagdromen je helpen je dromen waar te maken?

 

Dagdromen is een toestand tussen denken en dromen in. Het antoniem van dromen is realiseren. Dromen en dagdromen zijn dus tegelijk het tegenovergestelde als de bron van iedere realisatie.

 • Waarom wordt er dan toch zo weinig belang gehecht aan dagdromen? Freud noemde dagdromen heel treffend ‘a trial action’:Een activiteit waamee je verschillende alternatieven kunt bekijken.
 • Een manier om je voor te bereiden op nieuwe situaties in je leven.
 • Een bron van inspiratie, verbeeldingskracht en creativiteit.
 • Een hulpmiddel om de humor van een bepaalde situatie in te zien.

 Waar het bij dromen waarmaken om draait is het volgende:

 

Door te dagdromen worden uiteenlopende gegevens met elkaar in verband gebracht en kunnen nieuwe gedachtenpatronen ontstaan.

Tijdens het dagdromen zijn de hersendelen, waar ons probleemoplossend vermogen ligt opgeslagen, actiever.

Middels dagdromen ben je in staat om je dromen steeds duidelijker voor je te zien en deze zo steeds duidelijker te formuleren.

Om je droom te transformeren naar realiteit dien je deze te veranderen in een doel. Dit is vrij eenvoudig want, een doel is namelijk gelijk aan een droom met een einddatum.

Wanneer je aandacht en tijd aan je dromen hebt besteed en deze hebt omgezet in een concreet actie- of stappenplan komen vervolgens je bewuste en onbewuste in actie en deze zullen je steeds meer ‘toevallige’ omstandigheden ‘voorschotelen’ die je steeds dichter bij je doel brengen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat alles energie is: onze emoties, onze gedachten en dus ook wij mensen. Als mens zend je door je emoties en gedachten, bewuste en onbewust, frequenties uit welke uiteindelijk jouw werkelijkheid creëren. Dit maakt dat alles waar jij (bewust of onbewust) je aandacht op richt, vergroot en uiteindelijk realiteit wordt.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Dan heb ik goed nieuws voor je: NLP-coaching is namelijk niet alleen bedoeld om problemen op te lossen, maar is ook een geweldig hulpmiddel om dromen waar te maken.​​ (Lees verder onder de foto).

 

‘Een (vrije) vogel is nooit bang dat zijn tak (realiteit) breekt, want hij vertrouwt niet op de tak (de realiteit) maar op zijn eigen vleugels (dromen)’ 

 

En vrij zijn wij, in de kern, allemaal. Ieder van ons leeft zijn leven volgens eigen regels en overtuigingen. Deze regels en overtuigingen kunnen we in de komende 365 dagen weer opnieuw wegen, veranderen of loslaten…

2017

Maak je dromen waar!

 

Het allermooiste kerstgeschenk voor jezelf of iemand in je omgeving is een Massage & Coaching Droomsessie.

 

NLP biedt een breed scala aan oefeningen en technieken die je ondersteunen bij het dagdromen, in contact te komen met je onderbewuste, of zoals ik dit graag noem: je tweede bewustzijn.

Met mijn partner Hans heb ik een unieke droom sessie ontwikkeld die je helpt bij het inzichtelijk en waarmaken van je dromen. Veelal volstaat een eenmalige sessie om jouw dromen en een plan van aanpak helder te maken, soms is er een tweede sessie nodig.

 • Je bent bij ons drie uur ‘van de wereld’ en in deze uren helpen we je om:Je dromen helderder te maken met behulp van technieken, oefeningen en/of hypnose.
 • Je onbewuste kennis van de realiteit van je dromen te toetsen.
 • Kennis te maken met de ‘visie’ van je interne dromer, realist en criticus.
 • Belangrijke keuzes rondom je dromen te durven maken.
 • Je droom te laden met zoveel mogelijk energie, zodat deze in 2017 maximaal kans maakt om gerealiseerd te worden.

De sessie bestaat uit twee delen coaching en worden aan elkaar verbonden door een massagesessie. In het eerste deel gaan we ‘actief’ dagdromen en het tweede deel wordt flexibel ingevuld, op basis van de ervaringen en bevindingen uit deel één, met dat wat voor jou op dat moment nodig is om je dromen te tot een realistisch doel te transformeren. ​​

In 2000 heb ik opleiding Transactionele analyse gedaan en pas in 2013 ben ik mij verder gaan certificeren als NLP Master Coach. Ik heb er zelf veel te lang over gedaan om mjn ‘droomloopbaan’ waar te maken. Ik kan juist daarom jou goed helpen opdat jij sneller jouw dromen gaat volgen.

Monique Koopman