Welke waarde wil ik toevoegen?

De beste start van je loopbaan begint met een antwoord op de vraag; welke waarde wil ik als ‘young executive’ gaan toevoegen? Een waarde kun je definiëren als zowel een richtinggevend criterium vóór gedrag als volgend op gedrag. Waarden geven antwoord op de vraag wat is belangrijk voor mij?

Jij hebt tijdens je leven en je studie bepaalde gedragsvoorkeuren ontwikkeld. Deze bepalen in grote mate welke type loopbaan meer of minder bij jou past.

Of je straks gelukkig wordt en gaat slagen in je carrière hangt dus vooral af van je gedrag en veel minder van de opleiding die je hebt gedaan of van je beroepskeuze (die je eventueel al hebt gemaakt).

Sta jij aan het begin van je carrière, of ben je al gestart en kom je er achter dat je je niet op het juiste pad bevindt, dan gaat een DiSC-training je de beste start of herstart bieden die er bestaat (DiSC staat voor de afkorting van de woorden Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus).

De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt in het kennen van jezelf,  het begrijpen van anderen en in het bewust zijn van de impact van je acties en gedrag op anderen.

Hoe ga ik worden wie ik ben?

Door te onderzoeken wat jouw gedrag’s voorkeur is kun je veel gerichter op zoek gaan naar een loopbaan die echt bij jou past. Aan de basis van de DiSC-training ligt het DiSC Workplace Profiel- assessment. Dit profiel wordt na een verkennend gesprek en lopende een aanvullend coachgesprek gezamenlijk ingevuld. Door op zorgvuldige wijze de DiSC test in te vullen is de uitkomst van de test zeer accuraat, en ontdek je door deze test:

  • Wat je kerngedrag is.
  • Wat de belangrijkste kenmerken van je kerngedrag zijn.
  • De mate waarin dit gedrag jouw voorkeur heeft.
  • Welk naastgelegen en soms zelfs tegenovergesteld gedrag maakt dat je uniek bent in wat jij te bieden hebt.
  • Hoe je nog effectiever kunt worden op basis van de mogelijke valkuilen die horen bij jouw voorkeursgedrag.
  • Veel handvatten om goed met toekomstige collega’s om te gaan die mogelijk ander voorkeurgedrags hebben.

 

Tips voor top-sollicitatiegesprekken

Op basis van de uitkomsten ontdek je, naast de bovenstaande opsomming, wat jou motiveert en waar je stress van krijgt. Deze inzichten bieden praktische en belangrijke handvatten voor je toekomstige sollicitatiegesprekken.

Naslagwerk

Je DiSC-profiel wordt samengevat in een mooi naslagwerk. Na het gesprek kun je in dit naslagwerk  je gedrag zelf verder bestuderen. Na de training zul je het naslagwerk nog jarenlang regelmatig oppakken om er  tips en inzichten uit te halen.

Een DiSC training is je beste investering voor jaren!