Ik zoek een executive coach, denk ik…

Waarschijnlijk herkennen veel leidinggevenden zich in deze ‘noodkreet’ en ook in de twijfel die ermee gepaard gaat.  Zodra wij een executive coach, iemand die ons persoonlijk en professioneel leiderschap versterkt en verbetert, zoeken vinden we er namelijk honderden. Waar begin je met het vinden van een coach die dat biedt wat jij, persoonlijk of als organisatie, zoekt?

Hoe verder in je carrière,  hoe meer belang er ontstaat aan het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en aan de ‘softskills’. 

Sterker nog deze worden een ‘harde noodzaak’. Zelfkennis, samenwerking en empathisch vermogen worden steeds belangrijker. 

Ik ben toch niet gek!

Tegelijk twijfel je er natuurlijk aan of je die coach eigenlijk wel nodig hebt. Je bent per slot van rekening niet gek, en je bent er ook eerder altijd weer alleen uitgekomen.

Echter, meer en meer succesvolle executives hebben een executive coach en misschien wordt het dus tijd dat jij jezelf deze luxe ook gaat gunnen?

Een luxe omdat de meeste managers, mensen prima in staat zijn alléén hun uitdagingen aan te gaan en hun problemen op te lossen.

De luxe van een executive coach zit hem dan ook in twee hele belangrijke extra’s, die wij in ons werk vaak tekort komen en die het verschil maken tussen werken met een coach en het werken zonder:

  1. Tijd
  2. Kwaliteit

 

Tijd

Wij mensen zijn gewoontedieren. Vaak is er een burn-out nodig om in te zien dat de gebaande paden of oude methodes aan kracht hebben ingeboet. Door gebrek aan tijd blijven wij onszelf veel te lang herhalen omdat het te veel tijd kost om onszelf opnieuw uit te vinden.

Met een coach heb je in gemiddeld zes sessies je vraagstuk opgelost, je blokkade verwijderd of je houding, gedrag of beperkende overtuiging veranderd waardoor je jezelf heel veel tijd bespaart. Issues, die vaak jaren spelen behoren binnen twee tot drie maanden tot het verleden.

Na de eerste zes sessies kun je overgaan tot zogenaamde onderhoud sessies en krijgen de coachingsgesprekken vaak een iets meer adviserend karakter. Deze gesprekken vinden eenmaal per maand of eenmaal per kwartaal plaats.

Kwaliteit

Het werken met een coach betekent dat je tijdelijk een extra ‘brein’ ter beschikking hebt om mee te sparren en daarmee tot nieuwe inzichten te komen. Dit ‘brein’, je coach, is er helemaal, in tegenstelling tot iedere andere relatie, onvoorwaardelijk voor jou om je te ondersteunen in je ontwikkeling op jouw carrièrepad.

Een goede executive coach laat zien waar zich je verbeterpunten bevinden ten aanzien van zowel je persoonlijke ontwikkeling alsook van de ontwikkeling van je kwaliteiten als leidinggevende. Blinde vlekken worden zichtbaar gemaakt; je houding, gedrag en taal worden krachtiger door bewustwording van incongruentie op een of meerdere gebieden. Oude overtuigingen en eventuele emotionele blokkades worden gevonden en opgeruimd. Er ontstaan nieuwe inzichten, meer ruimte en er komt veel meer energie beschikbaar om nieuwe paden te zien en deze te gaan bewandelen. Strategisch denken gaat makkelijker samen met een coach als sparring partner, waardoor doelen sneller worden bereikt.

Ik zoek een executive coach, dit weet ik nu zeker

Er is nog geen cliënt bij mij de deur uit gegaan die niet heeft gezegd: ‘Waarom heb ik dit niet jaren eerder gedaan!?’ Keer op keer zijn mensen totaal verrast over de snelheid en de enorme kwaliteitsverbetering van leven en/of werken met behulp van coaching.

Vind dit voorjaar dus je persoonlijke executive coach, en ‘Be coachable’. Zoek je een ervaren coach in Midden-Nederland dan heb je die bij deze gevonden en vind je meer info op mijn website : https://persoonlijkleiderschapcoaching.com/

Beste Mensen

Ik ben direct en via Beste Mensen inzetbaar als on-boarding executive coach voor bedrijven. Beste Mensen is een nieuwe organisatie die zich richt op executive search en interim management. Beste Mensen herkent het belang van het ondersteunen/ coachen van kandidaten op sleutelposities.
Met elkaar hebben wij een uniek product ontwikkeld: ‘Eerste 100-dagen executive garantie’.
Lees meer op de website: http://beste-mensen.nl/

                                                                                                                                         Foto: http://beste-mensen.nl/

 

Ik beveel je voor andere regio’s de  http://www.nobco.nl/ website aan.

Hier vind je een helder overzicht van coaches op plaats, niveau en vaardigheden gesorteerd.