Wat kunnen we leren van een ei?

“IF AN EGG IS BROKEN BY OUTSIDE FORCE LIFE ENDS
IF BROKEN FROM INSIDE FORCE LIFE BEGINS
GREAT THINGS ALWAYS BEGIN FROM INSIDE”

Wat we kunnen leren van een ei is dat groei van binnenuit komt, ofwel dat groei voortkomt uit het ontwikkelen van persoonlijke kracht, vanuit het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, het specialisme van R-E-D executive coaching.
Groei kent echter vele fasen, is lastig te controleren en daarmee een onderwerp in uw leven waarbij u af en toe wel wat advies en ondersteuning kunt gebruiken.

De economie groeit door! Groeit uw team, of groeit uzelf ook door?

Medewerkers geven steeds vaker aan dat ze persoonlijke groei, opleiding en training belangrijker vinden dan een salarisverhoging. Ik nodig u uit om de wensen en uitdagingen van uw team en/of die van uzelf eens, geheel vrijblijvend, aan mij voor te leggen. Dit is een directe en snelle manier om te leren welke aanpak en oplossing het beste bij uw eventuele vraag past. U kunt kiezen uit een aanbod executive en persoonlijk leiderschap coaching voor uzelf of voor uw team. Voor het begeleiden van uw team heeft u keuze uit o.a. werken op basis van intervisies met teams, een DiSC training of een van de vele andere professionele tests. Er is een compleet pakket van ondersteuning beschikbaar om uw (persoonlijk) leiderschap of dat van uw medewerkers of organisatie te versterken of te vergroten. Ook voor teams geldt dat groei van binnenuit komt. Vragen die in teams en bij leidinggevenden vaak spelen zijn bijvoorbeeld:

 • Ik ben een controlefreak, hoe leer ik om beter te delegeren en meer los te laten?
 • We communiceren slecht met elkaar, er wordt te weinig geluisterd en er is ook weinig openheid.
 • Hoe kan ik mijn team meer motiveren?
 • Herkent u iets, klik dan op de button Executive Coaching (en kijk op de website ook op de pagina’s Team Intervisie Coaching en / Professionele tests)

Of bent u juist het groeien moe en vraagt u zich af of dit het nu is?

U herkent misschien het gevoel: Is dit het, “Is this All there is?!”  U hebt een druk leven waarin het lastig is alle uitdagingen de baas te blijven en tegelijk ervaart u een gevoel van sleur en vraagt u zich steeds vaker af of u wel het leven lijdt dat u wilt leven. Het vinden van het antwoord op deze vraag is een veelgestelde coachvraag. Een coach kan u begeleiden om in uw leven geen ‘eieren voor uw geld te kiezen’, om geen genoegen te nemen met minder, en om uw gevoelens en ideeën juist serieus te nemen en deze te gaan onderzoeken. Het gevoel van onvrede of sleur is vaak gekoppeld aan vragen als:

 • Ik sta op het punt om het roer om te gooien (zakelijk of privé), is dat wel verstandig, wat houdt mij tegen?
 • Wat zijn mijn ambities, drijfveren, passies?
 • Ik wil mijzelf opnieuw uitvinden, aardiger gevonden worden of juist serieuzer genomen worden.
 • Herkent u iets, klik dan op de button Persoonlijk Leiderschap Coaching

Mogelijk bent u wel even helemaal klaar met groeien, en ervaart u vooral een gevoel van bijna opgebrand zijn?

De crisis ligt weliswaar achter ons maar laat nog diepe sporen na. Deze kunnen zowel zakelijk als privé een enorme wissel trekken op uw energiehuishouding. Mogelijk herkent u zich in de onderstaande vragen:

 • Mijn vitaliteit bevindt zich op een ‘all time low’ en ik wil geen burn-out oplopen, wat kan ik doen?
 • Hoe kan ik beter voor mijn eigen belangen opkomen, assertiever zijn?
 • Waar vind ik een door de wol geverfde coach en business sparringpartner om ‘samen’ mee uit het dal te klimmen.
 • Herkent u iets, klik dan op de button Vitaliteit Coaching.

Nieuwsbrief en overige info

Wanneer u op de website bent dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief en wordt u blijvend gevoed met informatie, technieken en tips over hoe u uw leiderschap en met name uw persoonlijk leiderschap kunt vergroten, versterken of dat van uw medewerkers. Ook vindt u informatie over het inwinnen van advies voor een persoonlijk coaching traject of begeleiding van teams.  Via de nieuwsbrief blijft u ook op de hoogte of er nieuwe intervisie workshopsthema’s zijn die u kunnen aanspreken.

Wat is eigenlijk persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap gaat onder andere over het ontwikkelen en vergroten van waardering voor uzelf en over het vinden van uw unieke persoonlijke of maatschappelijke bijdrage.

Persoonlijk leiderschap gaat ervan uit dat u altijd een betere versie van uzelf kunt worden.

Het gaat ook over de baas zijn, in plaats van de baas spelen (de volledige definitie vindt u op de website).

 

Met collegiale groet, Monique Koopman

Netwerken is het nieuwe werken en delen is vermenigvuldigen. Vanuit deze visie heb ik ik u deze eerste R-E-D nieuwsbrief gemaild.  Wij kennen elkaar vanuit mijn commerciële carrière, met veel van mijn Linkedin contacten deel ik een (sportief) retail verleden. Inmiddels heeft mijn pad zich verlegd en ben ik de laatste jaren voornamelijk actief als executive coach gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap en af en toe als interim manager of retail adviseur. Mogelijk kunnen wij opnieuw iets voor elkaar, of ik voor u, uw medewerkers of organisatie betekenen.

Persoonlijk ben ik in de afgelopen 15 jaar door alle bovenstaande beschreven fasen van groei heengegaan. Ik ben gegroeid in mijn commerciële rollen en heb vele successen gevierd. Op een gegeven moment diende de vraag: “Is this All there is?” zich ook bij mij aan en ben ik diverse opleidingen persoonlijke ontwikkeling en coaching gaan volgen. Tussen de periode van successen en het vinden van mijn nieuwe pad heb ik (in 2000) een periode van burn-out gekend. Al deze ervaringen maken dat ik, behalve een breed opgeleide en inmiddels zeer goed gewaardeerde coach, ook een ervaringsdeskundige coach en sparringpartner ben.

Ik zou het heel erg leuk vinden en waarderen om u vanuit mijn huidge rol te ontmoeten voor een hernieuwd kennismakinggesprek en/of u blijvend aan mijn maillist te mogen toevoegen . Wanneer u het niet op prijs stelt om 2-wekelijks mijn nieuwsbrief te ontvangen dan kunt u zich hieronder uitschrijven.