Wat zijn mijn ‘strengths and challenges’? Heb ik helder en gedetailleerd inzicht, én handvatten, om mijn ‘challenges’ om te zetten in ‘strenghts’?

De basis van persoonlijk en professioneel succes ligt in het kennen van jezelf, je leiderschapsstijl, het begrijpen van anderen en het bewust zijn van de impact van je acties en gedrag op anderen.

Wat is jouw leiderschapsstijl?

Inzicht in je voorkeursgedrag als leider is inzicht in wat jij van nature goed doet, wat jou energie oplevert en wat je energie kost. Zolang je succesvol bent en geen substantiële problemen tegenkomt op je carrièrepad, is er geen reden om iets aan je leiderschapsstijl te veranderen. Zodra je merkt dat je leiderschapsstijl niet langer effectief is, minder successen oplevert of niet meer aansluit aan de behoeften van de organisatie, wordt het tijd om je natuurlijke stijl van leiderschap onder de loep te nemen en mogelijk aan te passen. Inzicht in je leiderschap stijl is zinvol op meerdere momenten van je carrière: o.a

1.Tijdens oriëntatie op de arbeidsmarkt.
2.Ter voorbereiding van een sollicitatieprocedure.
3.On-Boarding, wanneer je in een nieuwe functie start.
4.Boarding, wanneer je merkt dat je minder effectief of succesvol bent.
5.Off-Boarding, wanneer je overweegt om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Het DiSC Work of Leaders Profile

Na jarenlang onderzoek en duizenden interviews is het Work of Leaders Profile tot stand gekomen. Het model gaat uit van de 3 belangrijkste eigenschappen, ‘best practices’ van leiders in de Westerse wereld.

Visie: is de executive bedreven in het zien van grote lijnen: heeft hij/zij voldoende lef, is de executive in staat open te blijven, heeft hij/zij het vermogen advies in te winnen en gevolgen in kaart te brengen?

Samenwerking en overtuigingskracht: is executive in staat de groep voor zich te winnen, heeft de executive het vermogen helder en duidelijk te communiceren, staat hij/zij open voor feedback, is deze inspirerend?

Executie: kan de executive plannen succesvol ten uitvoer brengen, is de executive voldoende gedreven en kan hij/zijn het team aanzetten tot actie, plannen creëren, analyseren, problemen adresseren maar ook complimenteren?

Opbouw test

De test is opgebouwd uit 3 x 6 vragen over de belangrijkste vaardigheden binnen Vision, Alignment en Excecution. De uitkomsten laten zien of jouw gedrag op betreffende vaardigheid zich meer tot je ‘strengths’ of tot je ‘challenges’ behoort.

Group Culture report

Wanneer meerdere leiders binnen een organisatie het profiel maken kan er vervolgens een Group Culture report gecreëerd worden waarmee de cultuur, het voorkeursgedrag van het team inzichtelijk wordt gemaakt.

Voor leiders op iedere niveau

Het DiSC Work of leaders Profile is effectief op elk niveau van leidinggeven in een organisatie, van bestuur tot afdelingsmanagers.

 

DiSC Worplace Profiel

Informatie DiSC

DiSC staat voor de afkorting van de woorden Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus.
Met de DiSC-analyse (een online tool die de stijl van voorkeursgedrag identificeert) krijg je inzicht in jouw gedrag en hoe je hier mee om kunt gaan.
Al meer dan 30 jaar gebruiken miljoenen mensen over de hele wereld de DiSC instrumenten om meer over zichzelf en anderen te leren.
Het DiSC-model is gebaseerd op onderzoek van William Moulton Marston (1893-1947). Marston deed onderzoek naar “normale mensen” in hun omgeving of in specifieke situaties.

Naslagwerk

Je DiSC-Work of Leaders-profiel wordt samengevat in een mooi naslagwerk. Na het gesprek kun je in dit naslagwerk je gedrag zelf verder bestuderen. Na de training zul je het naslagwerk nog jarenlang regelmatig oppakken om er tips en inzichten uit te halen.

Er is slechts een beperkt aantal gecertificeerde Work of Leaders DiSC-trainers in Nederland. Mocht jouw organisatie niet op reisafstand van Hilversum liggen dan help ik je graag bij het vinden van een trainer dichter in jouw woon/werk omgeving.